شیر عسلی
شیر عسلی در دنیا با دو نام condensed milk و sweetened condensed milk شناخته میشه. شیر عسلی همون شیر معمولیه که مقدار زیادی از آبش تبخیر شده و به دلیل وجود شکر بسیار غلیظ هستش و معمولا یک قوطی شیر عسلی تا چند سال بدون نیاز به یخچال (در صورت باز نشدن) عمر میکنه. این محصول خوشمزه مصرف بسیار زیادی در شیرینی پزی داره.
پس اگر تا الان نمیدونستید این "شیرعسلی شیرعسلی" که من هی ازش استفاده میکنم برگ چه درختیه یا اینکه فکر میکردید شیرعسلی از ترکیب شیر با عسل درست شده؛ انشالا که رفع ابهام شده باشه.
1-مواد اولیه : شیر 2 لیوان شکر نصف لیوان کره 25 گرم
از بزرگ ترین تابه یا قابلمه ای که توی خونه دارید استفاده کنید. کار رو به مراتب ساده تر میکنه و همچنین زمان پخت رو بسیار کم میکنه
شکر و شیر رو توی تابه بریزید
هر شیری میتونه باشه, میزان چربیش اصلا مهم نیست
روی حرارت بذارید و هم بزنید تا شکرش حل شه
همین که دیدید تصمیم گرفته قل بزنه زیرش رو کم کنید
حرارت باید اینقدر ملایم باشه که شما قل زدن رو توی شیر ملاحظه نکنید. در غیر اینصورت مطمئن باشید ته میگیره.
و اگر ته بگیره هنگام هم زدن ته دیگش وارد خود شیر عسلی میشه و هم رنگش رو تیره میکنه هم بافتش دون دون میشه هم اینکه طعمش دودی میشه!
هر 5 دقیقه یا ده دقیقه یا اصلا مرتب (بسته به جنس تابه) همش بزنید که خیالتون راحت باشه ته نگرفته
اگر سطح تابه خیلی بزرگ باشه و با همین دو لیوان شیر دارید کار میکنید بعد از نیم ساعت شیر عسلی آماده است
ولی اگر تابه یا دیگ شما کوچیکه و یا رسپی رو دو برابر کردید زمان هم ممکنه دو برابر یا چهار برابر شه. پس نتیجه میگیریم که اندازه شیر و تابه تاثیر مستقیم روی زمان پخت داره
وقتی آماده است که حجم شیر نصف شه و به غلظت قابل ملاحظه ای برسه
با این رسپی یک لیوان شیر عسلی خواهید داشت
حالا کره رو اضافه میکنیم و مرتب هم میزنیم تا کره ذوب شه
زیرش رو خاموش میکنیم و باز هم میزنیم تا یکدست شه
2-مواد اولیه : کره۲۵گرم
شیر۲لیوان
شکرنصف لیوان آماده سازی: ۱ ساعت
حتما شما هم تا به حال در طرز تهیه کیک
ها و دسر ها با واژه شیر عسلی رو برو شده اید و حتما فکر میکنید این نوع شیر عسلی
همان مخلوط شیر و عسل است! اما اشتباه میکنید…اگر تا به حال از بازار
شیر عسلی خریده باشید از دیدن غلظت و طعم آن و البته قیمت بسیار زیاد آن متعجب
میشوید. در واقع شیر عسلی کارخانه ای که برای مصارف شیرینی پزی و تهیه دسر آماده
شده است فرآیندی متفاوت دارد!
طرز تهیه:
تابه
ای نچسب و بزرگ را انتخاب کرده و شیر و شکر را داخل آن بریزید.
زیر
حرارت شعله پخش کن قرار داده و مرتب مخلوط شیر و شکر را هم بزنید تا شکر در شیر حل
شود.
شیر نباید
بجوشد پس توجه کنید اگر حرارت طوریست که شیر به مرحله جوش میرسد آن را سریعا کم
کنید.هم چنین مطمئن شوید شیر ته نمیگیرد یعنی مرتب آن را هم بزنید.
شیر باید
تبخیر شود اما نجوشد.شما تقریبا نیم ساعت تا ۱ساعت باید به هم زدن ادامه دهید تا
حجم شیر نصف شود و غلظت آن مثل عسل شود.
وقتی شیر
نصف شد کره را اضافه کرده و دوباره هم میزنیم تا کره کاملا حل شود و شیر عسلی
کاملا یکدست و کشدار شود.
در این
مرحله شعله را خاموش کرده و شیر عسلی را به ظرف مورد نظر انتقال دهید.
نکات:
۱)شیر
عسلی ماده ای بسییییییییییییییییار خوشمزه است طوری که میتوانید آن را همراه با
چای،قهوه و حتی تنها میل کنید!
۲)دقت
کنید موقع هم زدن زیاد اطراف شکرک زده وارد شیر نشود چون ممکن است شیر عسلی داخل
یخچال شکرک بزند.
۳)اگر
متوجه شدید شیر عسلی ته گرفته سریعا آن را به ظرف دیگری منتقل کنید.
۴)حتما
سعی کنید از ظرف خیلی بزرگی استفاده کنید تا شیرعسلی زود آماده شود.
۵)اگر
با وجود هم زدن زیاد شیر عسلی حالت دانه دانه پیدا کرد آن را داخل میکسر بریزید.
3-مواد لازم : شیر: دو و نیم پیمانه شکر: یک پیمانه وانیل: به میزان لازم
طرز تهیه:
برای تهیه این شیر عسلی، بهتر است از تابهای بزرگ که کف آن ضخیم باشد، استفاده کنیم. شیر و شکر را درون تابه ریخته، روی حرارت ملایم گذاشته و هم میزنیم تا شکر حل شود. زمانی که شروع به جوشیدن کرد، حرارت را کم میکنیم. (حرارت باید در حدی باشد که شما جوشیدن مواد را درون تابه نبینید و مواد به آرامی، از زیر، ریز جوش بزند) هر چه حرارت کمتر و زمان پخت بیشتر باشد، شیر عسلی با کیفیتتری خواهیم داشت و به دلیل کارامل شدن شکر در مدت طولانی، رنگ و عطر خوبی پیدا میکند. هر ۱۰ دقیقه یک بار مواد را هم زده و مواظب هستیم ته نگیرد و رویه نبندد. وقتی مایه تقریبا نصف شد و حس کردیم که غلیظ میشود، آن زمان، شیر عسلی آماده است. آن را از روی حرارت برداشته و وانیل به آن اضافه میکنیم. (توجه داشته باشید که شیر عسلی پس از سرد شدن، غلیظتر میشود)
نکات
مدت زمان
پخت: یک ساعت
شیر عسلی
یک نوع شیر غلیظ شده شیرین است که در قنادی بسیار کاربرد دارد. نوع صنعتی آن در
قوطی های فلزی کنسروی در بازار یافت میشود.
شیر عسلی
را درون شیشه در بسته، در یخچال دو، سه هفته میتوانید نگهدارید.
غلیظ شدن
شیر و آماده شدن شیر عسلی، حدود یک ساعت طول میکشد.
اگر
احیانا شیر عسلی ته گرفت، سریع آن را به ظرف دیگری منتقل کنید.
اگر شیر
عسلی رویه بست، سعی نکنید که رویه را با مواد مخلوط کنید، بگذارید حاضر شود، سپس
از صافی عبور دهید.